Äntligen är uppföljaren till succékokboken Gottigheter här!
År 2023 debuterade Jennifer Eriksson med kokboken Gottigheter En kokbok! En bok för dig som älskar allt som är gött. Nu är hon tillbaka med Gottigheter En kokbok till! Den efterlängtade uppföljaren med cirka 60 nya, goa recept och samma opretentiösa matlagningsstil med fokus på att mat är mat, och mat är gött!
Här finns goda grejer att äta innan middag, till middag och något sött efter middag. Rätterna kan med fördel lagas till många! Och nu snackar vi inte flera smårätter. Vågar det sägas högt att smårätter är ute? Nu vill vi ha en rejäl portion, en egen tallrik, en rätt. Vi vill inte behöva dela med någon som äter dubbelt så fort eller behöva laga 400 olika grejer. En rätt som alla får en rejäl portion av!
Boken innehåller allt Jennifer själv gillar, och det är mycket och varierat. Det är en samling recept som på ett sätt helt saknar en röd tråd, men å andra sidan har boken den rödaste tråden av dem alla allt som är gött. Får man lov att fresta med en krämig pumparisotto med getost, salsiccialasagne, långbakad högrev dränkt i rödvin, kåldolmar i grön curry, karamelliserad gochujangsoppa, seg blåbärskaka, jordgubbsmarmelad med peppar och balsamico till ostbrickan, megacookie i gjutjärnspanna eller sallad som är god året runt och innehåller mer gott och kul än bara gröna blad?
Jennifer Eriksson är en matkreatör som äter allt förutom selleri. Hon är född 1994 och tack vare dialekten råder det inga tveksamheter kring att hon är uppväxt och bosatt i Göteborg. På Instagram har hon med kontot @gottigheter över 100 000 följare som hon engagerar med sina smakkombinationer, recept och upplägg. Hennes första kokbok, Gottigheter, blev en succé och nu är hon aktuell med en uppföljare.